Peter R. de Vries: ‘ik word met de dood bedreigd door Taghi’

Peter R. de Vries is door politie en Openbaar Ministerie gewaarschuwd dat hij op een dodenlijst is gezet door de voortvluchtige Ridouan Taghi. Dat heeft De Vries op Twitter bekend gemaakt.

Volgens De Vries heeft hij te horen gekregen dat Taghi een moordopdracht voor hem heeft verstrekt aan een huurmoordenaar en dat daar ook door Taghi voor is betaald.

De Vries hoopt de zaak stuk te kunnen maken door de dreiging naar buiten te brengen. Hij heeft geen keuze, zegt De Vries in De Telegraaf, omdat het OM geen informatie geeft, zodat hij niet kan inschatten hoe serieus de dreiging is. De Vries is ‘verbolgen’ volgens de De Telegraaf.

Ridouan Taghi wordt internationaal gezocht omdat justitie hem verdenkt van opdracht geven van een aantal moorden, onder meer een liquidatie in Utrecht en op misdaadblogger Martin Kok. Justitie ziet Taghi ook als verantwoordelijke voor aanslagen op het Telegraaf-gebouw en op het gebouw van de redactie van weekblad Panorama.

Telegraaf-verslaggever John van den Heuvel wordt al anderhalf jaar zwaar bewaakt door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) van de Nationale Politie omdat hij zou worden bedreigd door Taghi.