Peter R. de Vries is spelersmakelaar

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries gaat verder in de voetbalwereld. Samen met zijn zoon en Ajax-icoon Piet Keizer begint hij in Amsterdam het bureau PR Sportmanagement bv. De Vries (57) is nu officieel spelersmakelaar. 'Mensen die mij goed kennen, weten dat ik al veertig jaar meer door sport dan door misdaad gefascineerd ben.'

Het kantoor richt zich op de begeleiding van professionele sporters – met name voetballers – bij het afsluiten van contracten en het realiseren van transfers en totale loopbaanbegeleiding, aldus een persbericht.

De zoon van Peter R. de Vries, Royce, is als jurist werkzaam bij een advocatenkantoor in Amsterdam-Zuid. Voormalig Ajax-linksbuiten Piet Keizer zal fungeren als technisch-directeur en adviseur van spelers en clubs op voetbal gebied. Peter en Royce de Vries hebben eind 2013 met succes het KNVB/FIFA-examen voor spelersmakelaar afgelegd.

Peter is zich ervan bewust dat het voor sommigen als een verrassing komt. Hij heeft er echter nooit een geheim van gemaakt dat hij een passie voor voetbal, Ajax, heeft. De mensen die mij goed kennen, weten dat ik al veertig jaar meer door sport dan door misdaad gefascineerd ben. Ik vind het ontzettend leuk dat ik de vaardigheden en ervaringen die ik de afgelopen 35 jaar heb opgedaan juist in deze tak van sport kwijt kan, in nauwe samenwerking met een coryfee als Piet Keizer en mijn zoon, die jurist is en zijn studie hierop gericht heeft. We zijn alle drie linkspoten en volgens mij een heel goed trio', aldus Peter R. de Vries, spelersmakelaar.