Peter R. De Vries op de grill

 

Sven Kockelman interviewde gisteren in zijn programma Oog in Oog de prominente misdaadverslaggever. Na 5 minuten begint de eerste irritatie over het gesprek zichtbaar te worden, als Kockelman vraagt waarom De Vries zo weinig georganiseerde misdaad behandelt in zijn programma. “De manier waarop jij me nu de maat neemt en wilt weten of ik zuiver op de graat ben, stemt niet overeen met de wijze waarop je me uitgenodigd hebt”. Terug kijken na de break.

Kockelman valt De Vries aan op zijn banden met Klaas Bruinsma, de royalties van zijn boek die werden betaald aan Cor van Hout en -dat is nieuws- het feit dat de criminele informant Patrick van der Eem een deel ontvangt van de buitenlandse verkoop van de tv-uitzending over Joran van der Sloot. De Vries meldde zich destijds een paar dagen ziek toen Endemol directeur Paul Romer weigerde akkoord te gaan met die deal.


Als het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.

Enkele dagen geleden interviewde ook Crimezone Peter R. de Vries, ’s lands bekendste misdaadverslaggever.  Ze stelden hem de vraag waarom sommige tv-interviews met hem soms zo gierend uit de hand lopen. De Vries had daar wel een verklaring voor: ‘Ik snap om te beginnen mijn rol wel in een interview op tv. Ik word heel veel uitgenodigd, De Wereld Draait Door, Pauw & Witteman, Knevel & Van den Brink. Ze hangen elke week wel aan de lijn. Ze weten allemaal dat ik “lever”. Ik zit er niet als een dooie bij. Maar het is tweerichtingsverkeer. Ze mogen mij alles vragen, maar op het moment dat ze hun huiswerk niet hebben gedaan, dan lul ik niet met ze mee. Dan zeg ik gewoon hoe kom je daarbij? Of je weet niet waar je het over hebt. Ja, dan ontstaat er soms vuurwerk, maar dat is wel een beetje het spel. En als je mij op de grill wilt leggen, dat mag, maar zorg dan wel dat je je goed voorbereidt want anders leg ik jou op de grill!’. Bij Oog in Oog werd hiervan een perfecte illustratie gegeven.