Opnieuw gebiedsverbod voor Peerke S.

Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven heeft donderdag opnieuw een gebiedsverbod opgelegd aan de veroordeelde xtc-handelaar Peter “Peerke” S. Deze zou in strijd met afspraken toch in het huis van zijn vriendin aan de Boutenslaan zijn geweest. Eind vorig jaar is dat huis beschoten met een automatisch wapen. Het gebiedsverbod liep afgelopen zondag af maar is nu toch weer verlengd met drie maanden. Het huis staat onder politietoezicht.

Peter S. had beloofd niet meer in het huis te komen maar heeft zich daar niet aan gehouden, volgens de gemeente.

Toen het huis vorig jaar op 28 november beschoten werd was S. was net vrij uit de gevangenis, na jaren celstraf voor de export van xtc. Er raakte overigens niemand gewond bij de beschieting maar een huis van andere bewoner werd wel geraakt. De gemeente Eindhoven vermoedt dat de beschieting te maken had met het verleden van S. en stelt dat dit onveiligheid voor de buurt oplevert.

S. spande een kort geding aan over het eerste gebiedsverbod maar verloor. Nu loopt er een bodemprocedure in hoger beroep die tot een principiële beslissing zal leiden.

De vriendin van S. is eigenaar van het huis. De gemeente Eindhoven wilde het huis kopen om de dreiging voor de buurt weg te nemen. Maar S. en diens vriendin vonden de aangeboden prijs te laag.

Peerke S. mag niet terug in zijn huis 

Burgemeester: schieten komt door wietbeleid 

Beschoten huis in Eindhoven van Peerke S.