Petje met haren bewijs in moordzaak Enschede

In de zaak rond de moord op Enschedeër Mustafa Kanat worden messen, een petje met haren en dna-materiaal als bewijs aangedragen. Dat blijkt uit een tussenzitting voor de rechtbank in Almelo. Kanat werd volgens justitie in opdracht van zijn ex-vriendin vermoord, twee Belgen zouden de moord hebben uitgevoerd.

Het kan nog enkele maanden duren voor de inhoudelijke behandeling van de zaak kan beginnen, schrijft de regionale krant Tubantia. Er moet nog aanvullend onderzoek worden gedaan naar een maar van Kanat die op een van de messen is gevonden. Ook moet een haar op een trui nog worden onderzocht.

Verloren voogdijzaak

In de zaak zitten vier verdachten vast: de twee vermeende uitvoerders, de ex van Kanat, tevens de moeder van zijn dochter, en de schoonmoeder van het slachtoffer.

Volgens justitie is het motief voor de moord een voogdijzaak over het dochtertje van Kanat en zijn ex. De ex en de moeder van het meisje, Ellen G., verloor deze zaak. Ze zou de Belgen hebben ingeschakeld om Kanat te vermoorden.

‘Nog nooit van Enschede gehoord’

De twee Belgen, Mike M. en Glenn Q., ontkennen dat. De advocaat van Q. beweert dat haar cliënt nog nooit van Enschede had gehoord, dat hij er nooit is geweest en dat hij niet betrokken is bij de moord.

De verdenkingen zouden voornamelijk gebaseerd zijn op verklaringen van Mike M. De advocaat van de schoonmoeder van Kanat wijst er op dat M. acht verschillende verklaringen heeft afgelegd. De rechtbank wees de verzoeken om voorlopige vrijlating echter allemaal af.