‘Pfaff werd naar vakantiewoning gelokt’

Yvon Pfaff uit het Gelderse Ochten is naar een vakantiehuisje gelokt, waar hij vorig jaar in juni is doodgeschoten. Dat blijkt volgens advocaat Irene Klein, die een van de verdachten bijstaat, uit het onderzoek van de politie. In het huisje zouden vier verdachten aanwezig zijn geweest. Het lichaam van Pfaff werd afgelopen jaar in een brandende auto in Sint-Michielsgestel gevonden.

De cliënt van Klein moest vrijdag voor de rechter verschijnen omdat hij wordt verdacht betrokken te zijn bij de moord. Het gaat om een man uit Druten.

Omkleden in Den Bosch

Ook moesten drie broers uit Maurik en een 31-jarige vrouw uit dezelfde plaats voorkomen. Volgens Klein waren deze vier in de vakantiewoning aanwezig op het moment dat Pfaff werd vermoord, schrijven regionale kranten van De Persdienst.

Zij zouden het lichaam van Pfaff in zijn eigen auto hebben gelegd, en toen naar Den Bosch zijn gereden om zich daar om te kleden. Ook zouden ze spullen hebben opgehaald om de auto met het lichaam in brand te steken.

Opgepakt in Italië

De hoofdverdachte, die opdracht zou hebben gegeven voor de moord, werd vorig jaar opgepakt in Italië. Afgelopen week werd hij uitgeleverd aan Nederland.