Piepjonge overvallers aangehouden in Arnhem

Ze moeten nog naar school, mogen geen alcohol drinken en zelf geen brommer rijden. Maar dat weerhield deze tieners er niet van afgelopen zondagavond gemaskerd met wapens een tankstation in Arnhem binnen te stormen, waar ze geld en sigaretten buit maakten. Nu zijn ze opgepakt: drie 14-jarige jongens en een 15-jarige, afkomstig uit Arnhem en Rheden.

Een tankstation aan het Kramersgildeplein in Arnhem werd zondagavond overvallen door vier onbekende jongens. Vlak voor sluitingstijd, een paar minuten voor 20.00 uur, kwam het viertal het tankstation binnen. Onder bedreiging van een (nep)vuurwapen werden de twee aanwezige medewerkers gedwongen geld en sigaretten af te geven. De overvallers gingen er vervolgens te voet vandoor.

Trainingspak

Bij de overval raakte niemand gewond. De politie startte direct een onderzoek gestart en riep getuigen op zich te melden. In de omgeving werd nog naar de overvallers uitgekeken maar dat leverde niets op. Volgens getuigen ging het om vier jonge, gemaskerde mannen en een normaal postuur. Eén van hen droeg een opvallend rood trainingspak.

Jeugdstrafrecht

Verschillende getuigen meldden zich. Dinsdag werd de eerste verdachte aangehouden, op donderdag de overig drie. Dankzij getuigenverklaringen en verder onderzoek kwam de politie de verdachten op het spoor. De politie onderzoekt de zaak nog verder. De jongens zullen volgens het jeugdstrafrecht worden vervolgd.