Piet P. hoort 15 jaar eisen in hoger beroep

In hoger beroep heeft het Openbaar Ministerie in Den Bosch vijftien jaar celstraf geëist tegen de 52-jarige Piet P. Deze vuurde op 2 februari 2009 op een parkeerplaats bij de McDonalds in Best meerdere kogels af op zijn achterneef Janus van W. Deze liep daarbij een zware verwonding op aan zijn arm. De rechtbank had P. tot twaalf jaar veroordeeld, het OM eiste destijds eveneens twaalf jaar. P. stelt dat hij schoot uit zelfverdediging op Van W. De twee waren jarenlang goed bevriend maar daar kwam onder meer door een ruzie over geld de klad in. Tijdens de zitting van vandaag trachtte P. duidelijk te maken dat zijn verre familielid hem naar het leven stond.

 

 

Piet P. beweerde voor het gerechtshof in Den Bosch dat Janus van W. concrete plannen had om hem te liquideren.Hij houdt vol dat Van W. eerst twee keer op hem heeft gevuurd.

P. beschuldigt Van W. van de moord op Jo van Asten (foto) uit Leende in 2008 (hier een artikel met verwikkelingen rond Van Asten en de vorig jaar vermoorde Lesley Tunk die met Van W. gewerkt zou hebben. Verder zou Van W. betrokken zijn bij de verdwijning van Frank van Koenendaal in Mexico.

 

 

De politie is een belangrijke geluidsopname kwijtgeraakt waarop het verhoor staat van een getuige die tegen de politie zou hebben gezegd dat Van W. (foto) een vuurwapen bij zich had dat hij aan een ander zou hebben doorgegeven.

Van W. is onlangs door de rechtbank in Hasselt (B.) veroordeeld tot tien jaar cel. De Belgische ziet zijn organisatie als één van de grootste drugsorganisaties van Nederland en België.

Zie Omroep Brabant en de Antwerpse Misdaadreporter.

 

Hier alle berichten op Crimesite over Janus van W.