Pieter Knabben berecht in Duitsland

De Nederlander die eerder deze week op verzoek van de Duitse autoriteiten in Spanje is aangehouden is Pieter Knabben (64). Hij zou tienduizenden mensen hebben opgelicht voor een bedrag van 1,7 miljoen euro totaal. Al eerder kwam in het nieuws dat Knabben niet bestaande app's verkocht voor 19,95. Knabben was jarenlang voortvluchtig. 

Shewpersadsingh

Knabben was betrokken bij failissementsfraudes, onder meer door de Nationale Faillissement Preventielijn (NFP), dat op het oog een bona fide platform was. Hij heeft in Nederland straffen uitgezeten voor drugshandel en oplichting  K. heeft tijdens zijn detentie tips gegeven die hebben geleid tot oplossing van de moord op de 34-jarige Rienja Shewpersadsingh uit Eindhoven. Een medegedetineerde van Knabben, Willem S., was de dader. Hij kreeg gevangenisstraf en tbs. Knabben jarenlange strafvermindering.

Tanja Groen

S. is ook verdacht van de moord op andere vrouwen. Hij verbleef regelmatig op een camping in Valkenburg en is verdacht geweest betrokken te zin bij de verdwijning van Tanja Groen bij Gronsveld. Lees meer over die zaak in het boek Cold Cases.