Dealer-netwerken Ibiza opgerold

Op Ibiza heeft de politie woensdag en donderdag 73 mensen aangehouden in twee anti-drugs operaties. Het lijkt erop dat de politie zich heeft gericht op tussenhandel en de handel naar eindgebruikers op het feesteiland. Er is onder meer vier kilo cocaïne in beslag genomen maar maar ook grote hoeveelheden andere drugs. ‘De arrestanten behoren tot de meest actieve dealerorganisatie op het eiland, de belangrijkste leverancier van cocaine en designer drugs in discotheken andere uitgaansgelegenheden”, vertelde een politiewoordvoerder.

De arrestanten zijn vooral van Britse en Italiaanse nationaliteit.

Naast de cocaïne is er een pond speed, een kilo hasj, 5,5 kilo xtc-pillen, 300 doses anabolen en 90.000 euro in cash gepakt.

De politie viel binnen in acht woningen in samenwerking met de Britse Serious Organized Crime Agnecy (SOCA) waar negen Britten, drie Ieren en een Pool werden aangehouden. Deze club zou alleen in het toeristenseizoen op het eiland hebben geopereerd.

Een tweede operatie was een Camorra-vertakking die ook drugs op detailniveau wegzette. Daarbij zijn 22 woningen binnengevallen. Hier werden naast xtc, coke en speed ook hallucinogenen en ketamine gepakt.

De politie zegt in de twee operaties in totaal 5500 xtc-pillen te hebben gepakt van het populaire type Pink Rock Star.