‘Piloten Surinaams privévliegtuig in Brazilië vrij na valse drugsmelding’

De Braziliaanse politie heeft op de luchthaven van Belém twee bemanningsleden van een privévliegtuig gearresteerd. Ze zouden met het vliegtuig naar Suriname reizen met flessen cosmetica, waarin drugs waren verstopt. Dat maakte het Braziliaanse ministerie van justitie bekend en meldt Waterkant. De piloten zouden na twee dagen weer zijn vrijgelaten vanwege een ‘valse drugsmelding’.

Het privévliegtuig werd op de binnenplaats van het vliegveld van Belém gespot met een doos die niet was aangegeven bij de douane. Uit een inspectie van de politie bleek volgens het Braziliaanse ministerie dat er drugs in de cosmetica zat.

De twee piloten zijn gearresteerd en worden ervan verdacht deel uit te maken van een internationale drugsorganisatie. Het in beslag genomen vliegtuig zou door ingewijden zijn herkend als een toestel van Ramon Abrahams, oud-strijdkameraad van Desi Bouterse.

De Surinaamse krant de Ware Tijd schrijft echter dat het gaat om een vliegtuig van Pegasus Air Services en dat de piloten na twee dagen zijn vrijgelaten. Volgens de krant gaat het om een ‘vals drugsalarm’. Waarom het Braziliaanse ministerie van justitie de foto’s en de informatie dan heeft gedeeld, is onduidelijk.