Wie gaat de moord op Pinar oplossen?

Gisteravond deed de politie van Rotterdam-Rijnmond in Opsporing Verzocht andermaal een poging om informatie uit het publiek te krijgen over de gruwelijke liquidatie van de 42-jarige Cuma Pinar in de nacht van 4 op 5 december in Rotterdam. Opsporing Verzocht liet weten dat Pinar waarschijnlijk is vermoord om ‘geld of drugs’. Verder zou de politie vermoeden dat ‘er mensen in de omgeving zijn die er echt meer over kunnen vertellen,’ aldus de presentatrice van het programma. Volgens een bron die zich bij Crimesite én de politie heeft gemeld heeft de recherche niet alle beschikbare informatie in het onderzoek betrokken.

De bron, die de redactie van Crimesite al jaren kent, meldde zich kort na de moord met de mededeling de achtergrond van de moord en de dadergroep precies te kunnen schetsen.

Omdat de bron in het buitenland zit heeft Crimesite een telefonisch contact met de Rotterdamse recherche tot stand gebracht. Er was contact met de Criminele Inlichtingendienst (CIE).

Bron: ‘De mensen van de CIE zeiden niet met mij te kunnen spreken omdat ik niet betrouwbaar zou zijn. Ik heb ook met de tactische recherche gesproken. Zij hebben opnames gemaakt van het gesprek en mij verteld dat ze mijn verklaring op naam wilden hebben. Ik heb dat geweigerd omdat ik geen zin heb om in de problemen te raken met die groep.’

‘Ik heb twee keer met Meld Misdaad Anoniem gebeld. De tweede keer is die melding niet eens bij het tactische team terechtgekomen, dat vertelden ze mij zelf.’

De bron zegt dat de gedetailleerde informatie bewust niet wordt gebruikt. De bron zegt ook zeker te weten dat er mensen zijn aangehouden geweest in verband met de moord. De politie zegt deze week in een persbericht expliciet dat er geen aanhoudingen zijn verricht.

Een andere vraag is of de vrouw die de politie ziet in de Mercedes wel een vrouw is. Is het niet een man met een capuchon?

 

Kijken:

 


Bekijk de video in andere formaten.