Pink-afknippers voor de rechter

De rechtbank in Amsterdam behandelt deze week een gijzeling- en afpersingszaak, waarbij het slachtoffer een pink werd afgeknipt. Drie verdachten staan hiervoor terecht.

Geblinddoekt

Het gebeurde op 9 maart 2017, op het parkeerterrein van sportschool Health City in Amstelveen. Om kwart over 5 sleurden enkele gemaskerde mannen hun slachtoffer uit zijn auto. Deze 37-jarige man uit Rotterdam werd geblinddoekt, en daarna in een andere auto meegenomen. Vervolgens werd hij uitgekleed, bedreigd en afgeperst.

Pink mee

De verdachten zouden 1 miljoen euro hebben geëist, meldt justitie. Vervolgens knipten ze de pink van de man af. Enkele uren later lieten ze hem in Leiden op straat achter. Naar verluidt mocht hij zijn pink meenemen. Het slachtoffer was een bekende van de politie. Een dag na de ontvoering hield justitie een van de verdachten die nu worden vervolgd aan.

Verdacht

De drie verdachten in deze zaak moeten vanaf aanstaande vrijdag voorkomen bij de rechtbank van Amsterdam. T. van der H. (24), J. J. (30) en T. van L. (24) worden verdacht van gijzeling in vereniging, poging doodslag en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel door het afknippen van de pink. Voor deze rechtszaak zijn drie zittingsdagen gereserveerd. De zaak kwam ook al voor op 20 februari van dit jaar.

Lees hier meer:

Drie verdachten opgepakt in vingerknipzaak