Pinnen na de roofmoord (UPDATE)

De politie zoekt een jonge man en vrouw die hebben gepind met de bankpas van de in december dood in zijn woning gevonden Rotterdammer Jan Buizer (56). De politie stelde in Opsporing Verzocht dat Buizer slachtoffer werd van roofmoord.

Grote bedragen

Hij is woensdag 10 december voor het laatst in leven gezien in cafe Dutch Inn aan de Catullusweg. Onderzoek wees uit dat de bankpas van de alleenstaande man was verdwenen en dat een man en een vrouw er in Rotterdam en Schiedam grote geldbedragen mee hebben opgenomen. De politie heeft de beelden publiek gemaakt.

Twee vrouwen

Hoe het tweetal aan de pincode kwam heeft de politie niet verteld. Buizer was mede-eigenaar van café Dutch Inn in Rotterdam-Lombardijen en had een flink vermogen op zijn bankrekening. Hij zou op de avond van zijn dood een afspraak hebben gehad met twee onbekende vrouwen. Hoe Buizer om het leven is gebracht heeft de politie niet bekend gemaakt.

UPDATE: inmiddels zijn er zeven verdachten aangehouden. De twee die pinden met de pas van Buizer zijn nog verdacht maar weer op vrij voeten:

Hoofdverdachte Rotterdamse moord aangehouden

Zie Opsporing Verzocht.