Downloaders worden gangsters

In Nederland is het besluit voor een downloadverbod uitgesteld. Misschien vindt staatssecretaris Fred Teeven van Justitie eigenlijk ook, net als een meerderheid van de Tweede Kamer, dat het onuitvoerbaar is en niemand beter ervan wordt. In de Verenigde Staten gooien ze het over en andere boeg. Of hun War on Piracy iets op zal leveren maakt niet uit.
Niemand minder dan de minister van Justitie Eric Holder rolde deze week weer een nieuw offensief in de War on Piracy uit.

In de nieuwe PR-campagne worden de ‘gevaren’ van illegaal kopiëren en kopen van nep-merkgoederen benadrukt. Gevaren voor wie? Voor de gebruiker. De boodschap komt erop neer dat wie eenmaal een illegale kopie koopt onmiddellijk zal vervallen tot lid van een straatbende.

De campagne is bedacht door het National Crime Prevention Council (NCPC). Dat pr-instrument van de overheid heeft McGruff de misdaad-hond als bondgenoot tegen het kwaad (take a bite out of crime) Voordeel van McGruff – die overigens opvallende gelijkenis vertoont met de hond van de Misdaadjournalist – is dat wel ‘49% van de Amerikaanse jeugd hem kent’.

Inspirerend filmpje voor Crimefighter Teeven?  

{youtube}DvQFnSnhg7U{/youtube}

Het filmpje doet denken aan Reefer Madness, de anti-wiet speelfilm uit 1938. Hieronder de hoofdlijnen van die speelfilm. Ook een idee voor anti-wiet-ridders van het kabinet?

{youtube}bM_vLk1I6G4{/youtube}