‘Pistool ging niet af: mislukte liquidatie in Zwolle’

Omdat een pistool weigerde is in augustus een man uit Zwolle (32) ontsnapt aan een liquidatie. De politie heeft dat desgevraagd bevestigd aan de Stentor. Eerst was het verhaal dat de man zwaar was mishandeld. Een paar jaar geleden was het slachtoffer president van motorclub Alcatraz Wanted.

Worsteling

Voor een woning aan de Nijerwalstraat in Stadshagen werd de man op 13 augustus overvallen door twee gemaskerde mannen. Een van hen haalde de trekker over van een vuurwapen. Het wapen weigerde. Er volgde een worsteling waarna de daders vertrokken. Het slachtoffer bleef gewond achter.

Achtervolging

De politie achtervolgde één van de twee verdachten. Een 22-jarige man uit Weesp is klemgereden en uit zijn auto gepraat. Verder was er een inval van de politie in een woning in Assen. Dit zou de man zijn geweest die het vuurwapen trok. De man uit Weesp zit in de cel en wordt verdacht van een poging tot doodslag.

In de periode dat het slachtoffer president was van Alcatraz Wanted werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf voor verboden wapenbezit. Toen hij vrij was begon hij een nieuwe club, Marron United, die zegt zich in te zetten tegen racisme en voor jongeren.

Een chapter van Alcatraz Wanted in de regio Utrecht ging door als Catervarius, die MC is inmiddels verboden.

Zie ook

Leden supportclub Hells Angels in wapenzaak

MC’ers Alcatraz Wanted opgepakt (VIDEO)