Pistool in de hand, maar niet geschoten!? (UPDATE)

De 50-jarige campingbaas Fred Nijholt uit het Brabantse Ledeacker werd op 17 mei 2012 doodgeschoten in de kantine van zijn camping. Veel getuigen in de kantine zouden de 45-jarige Leentje H., een gast die al ongeveer een jaar op de camping stond, met een pistool hebben gezien. Korte tijd later klonk er een knal en Fred Nijholt was dood. Een van de twee verdachten is vrijdagmiddag vrijgelaten. Video na de break.

De advocaat van de verdachte gaat er toch vanuit dat Leentje H. niet heeft geschoten en vindt dat haar cliënt moet worden vrijgesproken. Voor de nabestaanden, vrouw en kinderen van Fred Nijholt, onbegrijpelijk want zij waren op het moment van de schietpartij ook in de kantine van de camping aanwezig en hebben dus ook gezien dat Leentje H. daar met een pistool zat, meldt De Telegraaf vrijdag.

De officier van justitie eiste afgelopen week een celstraf van 15 jaar voor de moord op campingbaas Fred Nijholt. De vriend van Leentje H., de 57-jarige Piet M., hoorde ook een gevangenisstraf van 15 jaar tegen zich eisen. Hij zou het wapen hebben geleverd aan H. De rechtbank denkt zeker niet aan een lange celstraf van 15 jaar want Piet M. is vrijdagmiddag op vrije voeten gesteld door de rechtbank in Den Bosch. 

Het slachtoffer en de verdachten zouden ruzie hebben gehad over een loslopende hond op de camping die daar had zitten poepen.

De vrouw en zoon van Fred Nijholt gaven kort voor de rechtszaak een interview aan Omroep Brabant over die bewuste avond van de moord, de verdachten en de straf. Zie hieronder.

{youtube}ZNf9CbegKro{/youtube}