Plastic tas met 200.000 euro op de achterbank

Woensdagmiddag heeft de politie na een controle van een personenauto op de Dordtselaan in Rotterdam-Zuid in totaal ruim 300.000 euro in beslag genomen. Toen ze de inzittenden aanspraken zagen ze in de auto een plastic tas liggen.

Bij nader onderzoek van de mannen en het voertuig bleek dat in deze plastic tas ruim 20.000 euro aan contant geld zat. De twee inzittenden waren een 53-jarige en een 43-jarige man, ze werden direct aangehouden voor witwassen.

Agenten deden daarna een doorzoeking in het huis van de 53-jarige eigenaar van de auto. Daar werd een zeer duur horloge en nog bijna 100.000 euro aangetroffen. De eigenaar van de auto bleek betrokken te zijn bij een coffeeshop in de wijk.

Ook daar werd direct een doorzoeking uitgevoerd. Bij deze doorzoeking bleek dat er aanzienlijk meer softdrugs in de coffeeshop waren opgeslagen dan wettelijk is toegestaan. In totaal werd meer dan drie kilo aan softdrugs en meer dan achttien kilo aan spacecake aangetroffen. Ook namen de agenten de boekhouding van de coffeeshop in beslag voor nader onderzoek.