Playboy-model op de vlucht voor politie

Slobodanka Tosic, ooit covergirl van Playboy, is ondergedoken en op de vlucht voor de politie in Bosnië-Herzegovina. Ze is veroordeeld voor betrokkenheid bij de liquidatiepoging van een maffiabaas.

Afspraakje

Slobodanka Tosic (30) stond op de cover van Playboy in 2008, toen was ze 19 jaar. Dit jaar is ze in hoger beroep veroordeeld in Sarajevo omdat ze in 2006 een afspraakje maakte met de gangster Djordje Zdrale die vervolgens bijna werd vermoord door zijn rivaal Darko Elez, hij raakte gewond. Tosic moet 2,5 jaar de cel in.

Interpol

Volgens de aanklagers had Tosic banden met een van de grootste criminele organisaties in het land. Ze is voor het laatst gezien in het huis van haar ouders in Han Pijesak, in het Servische deel van Bosnië, niet ver van Srebrenica. Ze staat nu op de opsporingslijst van Interpol. Ze was vorig jaar in Kroatië gearresteerd maar weer op vrije voeten gekomen.

Het beoogde doelwit Zdrale zit een straf uit van twintig jaar cel voor moord op een politieman. Opdrachtgever Elez is in 2012 afgestraft in een rechtszaak waar 32 mensen van zijn groepering terechtstonden, tot negen jaar cel.