Pleegde Sweeney meer moorden?

De politie in Rotterdam gaat er nog steeds van uit de Britse seriemoordenaar John Sweeney in Nederland meer moorden heeft gepleegd dan de ene (in 1990) in Rotterdam waarvoor hij is veroordeeld. Dat heeft cold-case-teamleider René Bergwerff van de politie in Rotterdam zaterdag tegen het ANP gezegd. ‘De indicaties dat hij meer slachtoffers heeft gemaakt, zijn er nog steeds. We sluiten niets uit.’ Er zijn sterke aanwijzingen dat Sweeney, die veel reisde in Groot-Brittannië en Nederland in de jaren tachtig nog meer slachtoffers heeft gemaakt.

Vorig jaar kwamen na een tv-uitzending nog honderden tips binnen maar er zat geen tip tussen waarmee de politie hem direct met een moord in verband kon brengen. De Brit kreeg levenslange celstraf voor moord op twee vrouwen, in Rotterdam en Londen. Beide vrouwen bracht hij ernstige veminkingen toe. Hij sneed hun hoofd en handen eraf. De beide slachtoffers zijn in een het water gegooid.

De romp van Melissa Halstead (33) is in 1990 gevonden in de Westersingel in Rotterdam. Dat van de 31-jarige Paula Fields lag in 2001 in een kanaal in Londen.

In Sweeney’s huis zijn huis tekeningen gevonden, met meerdere vrouwen, en ook van Melissa Halstead. Om te proberen een link te leggen tussen verdwenen of vermoorde vrouwen verspreidde de politie vorig jaar foto’s van Sweeney uit de periode 1981-2001. Hoewel dat niet tot resultaat heeft geleid gelooft de politie dus dat het goed mogelijk is dat in de toekomst meer slachtoffers van Sweeney bekend zullen worden.