Plofkraak AH in Nuenen

Afgelopen nacht heeft er een plofkraak plaatsgevonden bij een vestiging van Albert Heijn aan de Parkstraat in Nuenen. Drie in het zwart geklede mannen bliezen een lobby-automaat van de ING op. De daders gingen er aan de achterkant van de winkel met een motorfiets vandoor. 

De plofkraak vond rond 02:30 plaats. Het is onbekend hoeveel buit er is gemaakt.

Hamer

De daders zijn de vestiging van Albert Heijn via een zij-ingang (foto) binnen gekomen. De geldautomaat werd vervolgens met behulp van gasflessen opgeblazen. Daarbij sneuvelde ook een van de voorruiten van de winkel. Met een grote hamer sloegen de daders vervolgens de geldautomaat verder kapot.

Rustig

De laatste maanden was het relatief rustig met plofkraken in vestigingen van Albert Heijn. Volgens Distrifood dateert de laatste plofkraak op een ING lobby-automaat van 12 oktober jl, toen er een geldautomaat in Stadskanaal werd opgeblazen. Het eerste half jaar van 2016 was er nog een fikse stijging te zien van het aantal plofkraken in supermarkten. Waarschijnlijk is de daling in het laatste kwartaal van vorig jaar te danken aan een betere beveiliging van de winkels, bijvoorbeeld via mistmachines. De politie heeft in het najaar van 2016 ook een aantal verdachten van plofkraken aangehouden.