Plofkraken bij AH in Tholen en Emmeloord (UPDATE)

In de nacht van maandag op dinsdag is er omstreeks 02.15 een plofkraak geweest bij Albert Heijn aan het Terreplein in Tholen. Agenten waren in de buurt en dus heel snel ter plaatse maar ze hebben geen daders aangehouden.

Er was een grote ravage, aldus de politie. De volledige winkelruit was vernield en er was een poging gedaan om de losstaande geldautomaat in de winkel op te blazen. Dat is niet gelukt. De dader(s) is/zijn zonder buit vertrokken. Door agenten is in de buurt naar verdachten gezocht, ook een van de surveillancehonden zocht mee, en er werd een explosienverkenner van de politie opgeroepen om te controleren of er nog direct gevaar dreigde. Medewerkers van het team Forensische Opsporing hebben sporenonderzoek gedaan. Het pand is in de afgelopen nacht bewaakt.

Ook in Emmeloord is in de nacht van 3 op 4 oktober een poging gedaan een plofkraak te plegen op een geldautomaat in een AH, op de Haarlemmermeer. Rond 02.00 meldde een getuige dat twee personen een raam van de supermarkt hadden ingegooid. Nadat ze binnen waren geweest gingen ze er op een brommer vandoor en reden ze weg in de richting van een nabijgelegen buurthuis. Ondanks een zoekactie in de omgeving zijn de daders niet gevonden. Het is onbekend of er geld buit is gemaakt. De geldautomaat in de supermarkt is flink beschadigd.

Eerdere berichten over plofkraken.