Plofkraken in Utrecht en Enschede (UPDATE)

Bij de Albert Heijn in Utrecht-Hoograven is dinsdagavond rond 23.40 een plofkraak gepleegd op een geldautomaat. Het ging om de vestiging aan de ’t Goylaan. De daders zijn spoorloos. Ze zijn gevlucht in donkere auto, vermoedelijk een Audi.

Albert Heijn-vestigingen

De voordeur werd eerst geforceerd. Vervolgens werd binnen in de winkel een geldautomaat tot ontploffing gebracht. Bankbiljetten lagen verspreid over de vloer. Albert Heijn-vestigingen zijn de laatste weken vaker doelwit geweest. Woensdag was er een plofkraak gepleegd bij een geldautomaat in een supermarkt aan de Zonstraat in Enschede. Rond 03.20 kreeg de politie een melding. Een getuige heeft twee personen op een rode scooter gezien geheel in het zwart gekleed en met zwarte helm.

Drie maanden

Vorige week was er onder meer een ontploffing bij een geldautomaat in Vinkeveen.  RTV Utrecht maakte een overzicht van de kraken van de afgelopen tijd.

Er waren de afgelopen drie maanden plofkraken in Soest en Driebergen. En verder in Utrecht-Lunetten, Utrecht-Terweijde, Almere, Amersfoort, Leersum, Bodegraven, Weesp, Oirschot, Nuland, Nijmegen, Kortenhoef, Doetinchem, Enschede, Dwingeloo, Groningen, Putten, Twello, Geldermalsen, Almelo, Reusel, Brielle en Emmeloord.

Zie ook:

Amsterdammers aangehouden bij plofkraak Twello

Plofkrakers denken slim te zijn

Vier plofkraken in één nacht (UPDATE)

Plofkrakers naar overgave gepraat

Plofkraak in Kortenhoef