Plofkraak in A’dam Nieuw-West gefilmd (VIDEO)

Zaterdagavond is op een geldautomaat aan het Lambertus Zijlplein in Amsterdam-Geuzenveld een plofkraak gepleegd. Rond 22.30 was een enorme explosie te horen. Twee mannen reden vervolgens weg op een scooter. Op YouTube verschenen beelden die door een voorbijganger zijn gemaakt.

Voortvluchtig

Op het filmpje is te zien hoe één van de daders juichend zijn arm in de lucht gooit als ze op een scooter wegrijden. Het is onduidelijk of er een bedrag is buitgemaakt. De politie is met ondersteuning van een politiehelikopter op zoek gegaan naar de daders, maar die zijn nog voortvluchtig. Volgens de politie gaat het om twee jonge, in het zwart geklede mannen. De directe omgeving van de pinautomaat is afgezet voor nader onderzoek. Getuigen wordt gevraagd zich te melden bij de politie.

Toename plofkraken

Amsterdam Nieuw-West heeft de laatste maanden veel te kampen met plofkraken op geldautomaten. In oktober 2018 was er nog een plofkraakpoging op het Lambertus Zijlplein. Twee mannen plaatsten explosieven, maar die gingen niet af. Er zijn in deze zaak inmiddels twee verdachten aangehouden.