Plofkraak in Utrecht (UPDATE)

In de nacht van woensdag op donderdag is er een geldautomaat opgeblazen in een vestiging van Albert Heijn in winkelcentrum Terwijde in Utrecht. Daarbij kwam een deel van het geld op straat terecht terecht. De daders zijn ontkomen. Ook in Almere vond afgelopen nacht een plofkraak plaats. 

De criminelen sloegen rond 01:00 uur toe in Utrecht. Eerst ramden zij de deur van de Albert Heijn aan het Ella Fitzgeraldplein, waardoor ze zich toegang verschaften tot de supermarkt. Daarna bliezen ze de geldautomaat op.

Afgelopen nacht is er ook een plofkraak gezet bij een Albert Heijn in Almere. In de vestiging van de supermarkt aan de Juan Grisstraat zouden drie in het donker geklede mannen rond 03:00 uur een geldautomaat van de ING hebben opgeblazen. Hun vluchtauto werd later teruggevonden op de Breitnerstraat. Van de daders ontbreekt ieder spoor.

Enkele dagen geleden werd er ook al een geldautomaat van een Albert Heijn in Axel (Zeeland) opgeblazen. Ook toen ontkwamen de daders. 

Minder

Eerder dit jaar maakte de politie nog bekend dat er flink minder plof- en ramkraken werden gezet in Nederland. De plofkrakers zouden hun werkterrein hebben verlegd naar de Duitse grensstreek.Crimesite berichtte daar al eerder over. Het lijkt er nu op dat de criminelen zich in toenemende mate ook richten op het kraken van vaak mobiele pinautomaten die in Nederlandse supermarkten staan. Deze zijn minder goed beveiligd dan de reguliere geldautomaten bij bankfilialen.