Plofkraak pinautomaat Amsterdam-Oost

In Amsterdam-Oost hebben onbekenden in de nacht van dinsdag op woensdag rond 05:15 een pinautomaat in de Van Swindenstraat op proberen te blazen. Of de daders iets buit hebben gemaakt, is nog onduidelijk. De verdachten zouden er volgens getuigen op scooters vandoor zijn gegaan.


Medewerkers van McDonalds in de straat hoorden een harde knal en hebben de politie gewaarschuwd. Toen die ter plaatse kwam, reden volgens verschillende getuigen drie a vier personen op twee scooters in verschillende richtingen weg.
De politie heeft de achtervolging in kunnen zetten op een van de scooters, deze is via de Dapperstraat en Wijttenbachstraat richting de Insulindeweg gereden.

Zwarte tas

Op de Wijttenbachstraat is er door een van de daders een grote zwarte tas achtergelaten na een handgemeen met een agent. De verdachte wist te ontkomen. De straat is nog afgezet voor onderzoek.

Reeks

Deze ramkraak lijkt op de zoveelste kraak in een reeks plof- en ramkraken. Zo vonden er sinds eind augustus in Kaatsheuvel, Munstergeleen, Obbicht, Zoetermeer, Purmerend, Amsterdam, Tilburg, Oud-Beijerland, Nijmegen, Vlaardingen en Ridderkerk kraken plaats.
Bij een deel van de ramkraken hebben getuigen gemeld dat de verdachten er na de kraak op scooters vandoor zijn gegaan.

Lees ook:

Ramkraak station Vlaardingen
Plofkraak pinautomaat winkelcentrum Nijmegen
Ramkraak modezaak Oud-Beijerland
Ramkraak juwelier Zundert
Juwelier nieuw slachtoffer in reeks ramkraken
Man aangehouden na ramkraak
Omwonende bedreigd met wapen na plofkraak