Plofkraker raakte deel van zijn hand kwijt (VIDEO)

Bij een plofkraak in de vroege ochtend van 26 januari in het Gelderse Didam is een 28-jarige Amsterdammer ernstig gewond geraakt aan zijn hand. Dat meldde de politie in Opsporing Verzocht. De kraak was om 03.10 aan de Wilhelminastraat in Didam.

Getuige

De daders maakten niks buit maar ontkwamen wel. De gewonde man werd binnen een uur na de plofkraak door een blonde vrouw naar het ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede gebracht. De politie weet niet hoe en waar zij de man is tegen gekomen. Ze kan ook zonder van de plofkraak te hebben geweten bij de zaak betrokken zijn geraakt. Ze is in ieder geval een belangrijke getuige.

Bloed

Op de plaats delict was bloed gevonden. Door dna-onderzoek kwam de politie vervolgens achter de identiteit van de 28-jarige man uit Amsterdam. Hij is inmiddels aangehouden. Volgens de politie is het mogelijk dat meer daders gewond zijn geraakt tijdens de plofkraak.

De Explosievendienst (EOD) kwam na de kraak ter plaatse en ruimde nog een achtergebleven explosief. Op een veilige locatie is dat tot ontploffing gebracht. Om wat voor soort explosief het ging is niet naar buiten gebracht.

Peugeot

De gezochte vrouw reed in een Peugeot, mogelijk een cabrio. Verder droeg zij die nacht een bril en heeft ze een normaal postuur. Haar lange blonde haar droeg ze in een vlecht die over haar schouder hing. Verder droeg ze die nacht een donkerkleurig trainingspak, vermoedelijk van het merk Adidas.