Plofkrakers Breda niet vervolgd

De drie mannen die in februari 2015 een plofkraak zetten bij de ING-bank in Breda worden hiervoor niet vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie aan Crimesite bevestigd. Aymad A., een van de drie die betrokken zou zijn bij de plofkraak in Breda, moet in juli wel voor de rechtbank in Amsterdam verschijnen. Hij wordt er van verdacht in Emmeloord, Eindhoven en Helmond geldautomaten opgeblazen te hebben. 

Driebergenaar Aymad A. zat begin 2015 al in voorlopige hechtenis voor de plofkraken in Emmeloord, Eindhoven en Helmond. In februari 2015 kwam hij op vrije voeten, toen de rechtbank zijn voorlopige hechtenis schorste. Anderhalve week nadat hij vrij was gekomen zou hij samen met Amsterdammers Achraf L. en Abdelaziz A. de plofkraak in Breda hebben gezet. Daarvoor worden de drie dus niet vervolgd.

Kalasjnikov

Het Openbaar Ministerie laat weten dat de drie niet worden vervolgd voor de plofkraak in Breda, omdat ze ook al terecht staan voor de rechtbank in Turnhout (België). Na de plofkraak in Breda werden Aymad A., Achraf L. en Abdelaziz A. met hun Audi RS4 achterna gezeten door de Nederlandse politie. Na de grens werden ze geassisteerd door Belgische dienders. Ter hoogte van het Sportpaleis in Antwerpen openden de drie met een kalasjnikov het vuur op de achtervolgende agenten.  

Poging tot moord

Nadat de plofkrakers bij Turnhout lek reden op een spijkermat, openden ze nogmaals het vuur op de politie. De volgende dag werden ze gearresteerd. De openbaar aanklager eiste onlangs twintig jaar tegen de drie Nederlanders voor poging tot moord. Later deze week doet de rechter uitspraak in deze zaak.

Eerder bericht hier.