Video: Plofkrakers crashen Audi in Duitsland (UPDATE)

Volgens verschillende bronnen is de Nederlandse plofkraker die na een crash met een Audi overleed bij in Meppen, vlak over de grens in Duitsland, een Marokkaanse jongen uit Utrecht-Zuilen. De bestuurder raakte zwaargewond, ook hij zou afkomstig zijn uit Utrecht.

De zwaargewonde moest uit de auto worden gezaagd. Een derde vluchtte te voet, maar werd snel gearresteerd na een tip van een taxichauffeur.

Het is tweede keer in korte tijd dat een Audi met Nederlandse plofkrakers uit Utrecht in Duitsland verongelukt. Eerder gebeurde dat langs de A57 bij Krefeld. Een grote groep Nederlandse criminelen is in het grensgebied actief, volgens de Duitse politie, zie ook hier.

De plofkraak vond vannacht plaats om even voor half vijf in de Haselünner Straße in het centrum van Meppen. Na twee kilometer vlogen de Nederlanders met hun Audi uit de bocht. Vervolgens knalden ze tegen een vrachtwagen en daarna tegen een boom. In de auto werd een zak met het buitgemaakte geld aangetroffen.

Het is al de achttiende keer dat er een plofkraak plaatsvond in de grensregio. De daders vluchtten meestal in een Audi. De Duitse politie vermoedt dat er sprake is van zo’n 250 verschillende daders en spreekt van de zogenaamde Audi-bende.