Plofkrakers denken slim te zijn

Het ziet ernaar uit dat plofkrakers een methode hebben bedacht om direct na hun kraak uit handen van de politie te blijven. Ze scheuren niet weg in snelle Audi’s maar schuilen in een tevoren geprepareerde ruimte dichtbij de plaats delict.

Tent

In mogelijk twee gevallen heeft deze methode recent gefaald.

De plofkrakers die dinsdagochtend in Soest werden gearresteerd hadden zich verstopt in zo’n geprepareerde bouwkeet. Getuigen meldden aan de Gooi- en Eemlander dat er in de bouwkeet een tent was opgezet van isolerend materiaal. Waarschijnlijk dachten de plofkrakers op deze manier onzichtbaar te zijn voor de warmtebeeldcamera van de politiehelikopter. De methode faalde echter omdat de politie speurhonden inzette en de jongens toch lokaliseerde.

Zwembad

In Duitsland werden deze week (waarschijnlijk) Nederlandse plofkrakers opgepakt in een schuur in de buurt van een openbaar zwembad. Ze waren daar met een scooter naar binnen gereden. Er waren geen snelle Audi’s in de buurt zoals bij andere kraken door Nederlanders in Duitsland wel het geval is geweest. Mogelijk werd hier dezelfde tactiek gebruikt als in Soest.