Plofkrakers gepakt na achtervolging

Een plofkraak midden in de nacht in Brabant heeft geleid tot een wilde achtervolging en de aanhouding van de vermoedelijke daders. Met behulp van een politiehelikopter werden ze klem gereden. De Rabobank in het West-Brabantse Chaam was het doelwit van de plofkraak.

Het incident gebeurde rond 02.50 uur in Chaam. De politiemeldkamer kreeg meldingen dat vier daders in een personenauto waren gevlucht richting Ulvenhout en Breda. Onmiddellijk werd een groot onderzoek gestart.

Achtervolging

Gelijktijdig werd een zoektocht naar de vluchtauto en de daders gestart. Rond 3.30 uur werd de mogelijke auto met de daders gespot op de A15 van Gorinchem richting Nijmegen. De politiehelikopter was ook gewaarschuwd en volgde het voertuig. Meerdere politie-eenheden op de weg probeerden bij de vluchtauto te komen. Tijdens de achtervolging werd met zeer hoge snelheden gereden. Een politieauto raakte hierbij beschadigd.

Liverpool

Na een lange achtervolging werd rond 3.45 uur de vluchtauto in Meerkerk staande gehouden. De vier inzittenden zijn aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex in Breda gebracht. De leeftijden van de mannen zijn 19, 26 en 30 jaar. Drie van hen zijn zonder vaste woon- of verblijfplaats. Een van de 19-jarige verdachten komt uit Liverpool.