Plofkrakers naar overgave gepraat

In het Duitse dorp Ratingen-Lintorf is donderdagochtend een plofkraak geweest. Drie daders zijn naderhand aangehouden. Mogelijk gaat het om Nederlandse daders.

Schuur

Nadat tegen 05.00 de geldautomaat was ontploft vluchtten drie daders op twee scooters. De politie kon hen achtervolgen. Ze bleken zich te verbergen in een schuur bij een openbaar zwembad dat omsingeld werd door speciale eenheden van de Duitse politie. Na drie kwartier onderhandelen gaven de drie zich over en kwamen ze naar buiten.

Kenteken

Na een tip van getuigen controleerde de politie later deze ochtend twee personenauto’s met Nederlands kenteken. Nog twee mannen werden aangehouden. Over wapens, de buit noch over de nationaliteit van de verdachten is iets bekend gemaakt. Ze zijn tussen de 18 en 25 jaar oud en komen uit Nederland, volgens Duitse media .

Er zijn het afgelopen jaar veel Nederlanders betrokken geweest bij plofkraken in de Duitse grensstaat Nordrheinwestfalen. Ook in Nederland neemt het aantal plofkraken de laatste tijd weer toe:

Weer plofkraken bij Albert Heijn

‘Zware explosieven ingezet bij plofkraken’

Groei plofkraken bij supermarkten