Plotseling extra sporenonderzoek in Osse moordzaak (VIDEO)

In het onderzoek naar het doodschieten, in juni van dit jaar, van de 30-jarige Ossenaar Peter Netten is de recherche woensdagochtend bezig met een grootschalig extra sporenonderzoek op een woonwagenkamp in Oss. Er is nieuwe informatie naar boven gekomen in de zaak.

Andere schutter?

De rechtszaak tegen de verdachte Kaan D. loopt al. D. meldde zich enkele dagen na de schietpartij eigener beweging bij de politie. Op een pro forma-zitting van de strafzaak in september zei de officier van justitie dat er nog onderzoek plaatsvindt naar een mogelijke andere schutter dan Kaan D., die nu in voorlopige hechtenis zit.

Hoogheuvelstraat

Drugscrimineel Netten werd in de vroege ochtend van maandag 4 juni doodgeschoten. Hij werd aangetroffen voor het woonwagencentrum aan de Hoogheuvelstraat in Oss. Daar is toen ook al een groot sporenonderzoek geweest. Ook is buurtonderzoek gedaan en het onderzoeksteam is onder meer in gesprek geweest met familie en bekenden van het slachtoffer. Het onderzoek is sindsdien doorgelopen.

Woonwagens

Op basis van informatie die tijdens dit opsporingswerk naar boven kwam, aldus de politie, is er woensdag nieuw sporenonderzoek in en rondom twee woonwagens aan de Hoogheuvelstraat. Het onderzoek gaat naar verwachting tot laat in de avond en misschien wel nacht duren. Naast het rechercheteam zijn diverse specialisten ingeschakeld, zoals onder meer de forensische opsporing en de digitale recherche. Over verdere details van dit onderzoek wil de politie op dit moment inhoudelijk niets mededelen omdat dit de zaak zou kunnen schaden.