Plukze: Martien R. moet drie ton betalen

Martien R., één van de mannen die vorig jaar door de rechtbank is veroordeeld voor de liquidatie van Hans van Geenen op de A73 is gisteren door de rechtbank van Arnhem veroordeeld tot het betalen van ruim drie ton aan ontnemingsvordering. De rechtbank acht het bewezen dat dit geld uit illegaal verkregen inkomsten is verdiend. Martien R. en Toon R. zijn veroordeeld tot 23 en 20 jaar cel voor moord op Hans van Geenen (33) in september 2008 en wiethandel.

 

De rechtbank denkt dat R. geld heeft verdiend met het telen en verkopen van wiet. Justitie had uitgerekend dat Martien R. in ruim drie jaar tijd 750.000 euro had uitgegeven waarvan zeker de helft niet legaal zou zijn verdiend. R. spendeerde het geld volgens justitie aan auto’s, een huis, vakanties, een boot en plastische chirurgie. De eis van het Openbaar Ministerie lag 50.000 euro hoger.

De twee zijn ook veroordeeld met anderen voor deelname en leidinggeven aan een criminele organisatie. Volgende week staat een regizitting gepland in de het hoger beroep voor het gerechtshof in Arnhem.

De twee namen de auto waarin de 33-jarige Van Geenen uit Oss als bijrijder meereed in de nacht van 9 op 10 september 2008 onder vuur met een uzi. Van Geenen overleed aan de verwondingen van zeker vijftien kogels. De bestuurder overleefde de aanslag. Het motief van de liquidatie zou liggen in het wietmilieu.

Lees ook:

Celstraffen 20 en 23 jaar voor liquidatie A73

Getuige moord A73 gehoord in bunker

‘Verkeerden vast’ na moord op A73 bij Nijmegen