Poging brandstichting auto ex Dennis Struijk

Twee mannen hebben zaterdagnacht op de Sint Petrus Canisiuslaan in Eindhoven geprobeerd de auto van de ex-vriendin van de vorig jaar geliquideerde Dennis Struijk in brand te steken. ‘Het zal wel een waarschuwinkje zijn’, zegt ze tegen Het Eindhoven Dagblad.

Bewakingscamera

Iets na half twee stopte een motorscooter voor haar woning aan de Sint Petrus Canisiuslaan. Omdat ze buiten geluid hoorde, keek ze op de bewakingscamera. Daarop was flikkerend licht bij haar auto voor het huis te zien. ‘Toevallig dat ik beneden in de kamer zat en het meteen zag, anders was m’n hele auto afgebrand.’ Haar vriend liep naar buiten en zag dat de wagen aan de voorkant langzaam vlam vatte.

Spa-flesje met brandbare vloeistof

De mannen op de motorscooter stonden even verderop stil en reden weg toen hij op straat verscheen. Volgens haar vriend hadden de brandstichters geprobeerd met een Spa-flesje met brandbare vloeistof de auto in lichterlaaie te zetten.

Met een emmer water en de hulp van de brandweer was het vuur snel onder controle en is de schade aan de auto beperkt. De poging tot brandstichting komt vlak nadat de politie in regionale en landelijke opsporingsprogramma’s beelden toonde van de daders en vluchtauto’s die de Eindhovense crimineel Dennis Struijk (35) op 31 augustus 2017 in Best doodschoten in zijn auto.

“Te toevallig”

Struijk’s ex-vriendin (tevens moeder van zijn twee dochtertjes) vermoedt dat die uitzendingen en de liquidatie iets met de poging tot brandstichting te maken hebben. ‘Het zal een waarschuwinkje zijn.’ Ook haar vriend vindt het “te toevallig”. ‘En ze had de auto net twee weken.’ Dat moeten ze hebben geweten, vermoedt hij.

In regionale en landelijke opsporingsprogramma’s werd de afgelopen weken getoond hoe twee mannen zich verschansen bij het huis van een vriend van Struijk en hoe een derde persoon in een auto in de buurt wacht. De politie maakte ook bekend dat de vluchtauto enkele uren voor de liquidatie in Oss is gesignaleerd. Ook ontdekte de recherche verbanden met Berghem en Zaandam.

Eerdere zware incidenten

Buurtbewoners maakten bij de woning van Struijk aan de Sint Petrus Canisiuslaan al de nodige heftige incidenten mee. Zo stonden er al eens gewapende mannen aan zijn deur en een jaar voor zijn dood raakte hij zwaargewond toen hij voor zijn huis werd neergeschoten. Ook daarvoor was al een keer een liquidatiepoging gedaan.