Man in Nieuwegein doodgeschoten (UPDATE6) (VIDEO)

Dinsdagochtend is even na 07.45 aan de Apolloburg in Nieuwegein een man in een auto geliquideerd. De man is onder meer door de voorruit beschoten. Hij is ter plaatse overleden. Het slachtoffer is de 43-jarige Timon Badloe, die ook wel Chico werd genoemd.

Uitgebrand

In 2013 werd in dezelfde straat “Rasta Gilly” doodgeschoten. Badloe en Gilly waren vrienden. In de Seat waarin Badloe zat toen hij onder vuur werd genomen zijn flink wat kogelgaten zichtbaar. De voorruit is vijf maal doorboord. Ook het raam van het portier is doorschoten. Getuigen zeiden dat de dader(s) met een zwarte auto waren gevlucht. Rond 08.10 kwam bij de politie een melding van een autobrand bij de Haarrijnse Rading in Utrecht. Hierbij werd gezien dat een zwarte auto weg was gereden. Het kenteken was bekend bij de politie.

A2

De achtervolging werd ingezet via de A2 tot aan Amsterdam Zuidoost. Hier verlieten de verdachten de snelweg en kon het arrestatieteam van de politie de auto klemrijden. Dat gebeurde op de Meibergdreef bij het AMC. De inzittenden, twee 24 -jarige mannen uit Amsterdam en Amstelveen werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Bij de aanhouding werden twee waarschuwingsschoten gelost. De politie onderzoekt of de verdachten betrokken zijn bij het schietincident in Nieuwegein.

Andere incidenten

Er waren ook andere incidenten. Op de N212 ter hoogte van Wilnis is dinsdagochtend een auto van de weg geramd. In Utrecht-Leidsche Rijn is vannacht rond 03.30 een aantal schoten gelost bij restaurant Zuiver aan de Krommewetering. Er zijn geen betrokkenen gezien of aangehouden. Er zijn wel patroonhulzen gevonden, aldus RTV Utrecht. Het is er bij de achtervolging langs de A2 wild aan toe gegaan. De politie vraagt op Twitter automobilisten die schade hebben opgelopen tijdens de achtervolging op de A2 en in Amsterdam Zuidoost contact kunnen opnemen over schade.

Gilly

In op 27 juni 2013 vielen in aan de Apolloburg in Nieuwegein een dode en een gewonde bij een schietpartij. In een schuur kwam de 34-jarige “Rasta Gilly” Gilbert uit Nieuwegein door een vuurwapen om het leven en raakte zijn 23-jarige broer uit Utrecht gewond. Een 30-jarige Amsterdammer heeft hiervoor vastgezeten. Volgens geruchten kenden Gilly en Chico elkaar lange tijd. Ze zijn beiden van Surinaamse komaf.