Auto gecrasht na achtervolging criminelen?

De auto die in de nacht van woensdag op donderdag is gecrasht bij Zwanenburg was betrokken bij een achtervolging tussen zware criminelen. De politie werd die nacht getipt door wegwerkers die zagen dat er een Audi A3 naast de vangrail hing. In de buurt is een gewonde 25-jarige Amsterdammer aangetroffen. Hij zei dat hij gevallen was met zijn scooter, maar de politie hecht weinig geloof aan zijn verklaring. De man is verdachte en zal na behandeling in het ziekenhuis worden aangehouden.

De politie zegt aanwijzingen te hebben dat er ‘inzittenden’ probeerden vandoor te gaan na de crash. Een politiemedewerker heeft gezegd dat de inzittinden mogelijk vuurwapengevaarlijk zijn.

Bij de zoektocht is een politiehelicopter ingezet en een speurhond.

Een politiewoordvoerster zegt niet te kunnen bevestigen dat er in of bij de A3 een vuurwapen is gevonden. Maar er is in ieder geval ‘iets raars aan de hand als je crasht en wegloopt’.

Verschillende bronnen melden aan Crimesite dat de crash een gevolg is van een achtervolging tussen criminelen. Er zou tussen ongeveer 01.00 en 01.30 op donderdagochtend een auto zijn achtervolgd vanuit Amstelveen-Zuid naar Zwanenburg, waarbij snelheden van boven de 200 kilometer per uur zijn gehaald. Eén van de criminelen zou een zeer goede bekende van de politie zijn. 

Maar deze berichten zijn onbevestigd door de politie. De recherche van Kennemerland heeft de zaak in onderzoek.