Poging zelfmoord Rob Zegerius

De 57-jarige Rob Zegerius, in hoger beroep veroordeeld tot zestien jaar, heeft in zijn cel een zelfmoordpoging gedaan. Dat heeft zijn advocaat Richard van der Weide vandaag verklaard. Zegerius, die gedetineerd zit in de PI in Almere, is naar het ziekenhuis overgebracht. Hij heeft een grote hoeveelheid opiaten geslikt.

Volgens Van der Weide had Zegerius al eerder gezinspeeld op de mogelijkheid een einde aan zijn leven te maken.

Yellowstone

Zegerius werd in augustus in hoger beroep veroordeeld in de zogenaamde Yellowstone-zaak. De rechtbank had eerder twintig jaar gevonnist. In de Yellowstone-zaak is Zegerius veroordeeld voor onder meer afpersing, betrokkenheid bij een poging tot moord, brandstichting, bedreiging, oplichting van verzekeringsmaatschappijen, betrokkenheid bij het gooien van een handgranaat in een advocatenkantoor, valsheid in geschrifte, witwassen, en heling van een gestolen schilderij van Karel Appel.

Overval op schoonouders

Zegerius werd in april van dit jaar ook al veroordeeld tot vier jaar cel voor het plegen van een overval op zijn schoonouders. Die overval regelde hij terwijl hij gedetineerd zat.

Zegerius bekende ook dat hij betrokken zou zijn bij de moord op Boy Smit in 1997.

Vrouw pleegde zelfmoord

Opvallend is dat de echtgenote van Zegerius zelfmoord heeft gepleegd terwijl ze in het huis van bewaring zat in Breda. Ze zat gedetineerd vanwege haar betrokkenheid bij de Yellowstone-zaak.

Zie ook eerdere berichten:

Hof vermindert straf Zegerius

Vier jaar voor Zegerius 

Zegerius wil schoon schip maken