Pokersite-killer: een Australische boywonder

‘De Amerikaanse overheid vervolgt de eigenaren en oprichters van PokerStars, Full Tilt Poker en Absolute Poker, de grootste pokersites ter wereld. De pokersites gingen vrijdag onmiddellijk dicht. Tientallen bankrekeningen werden door de FBI in beslag genomen. Een opmerkelijk feit in het hele verhaal over de miljardenfraude is: 1 jonge Australische zakenman gaf de Amerikanen de informatie die ze nodig hadden om tot de acties over te gaan.’ Dat schrijft Algemeen Dagblad.

‘In 2006 nam het Amerikaanse congres een wet aan die gokken via internet verbood, de Unlawful Internet Gambling Enforcement Act. Ook online pokerbedrijven mochten sindsdien geen zaken meer doen met Amerikaanse banken en creditcardmaatschapppijen. Sommige pokersites hielden zich hieraan en leverden veel waarde in.

Zo daalde het aandeel PartyGaming Plc, het bedrijf achter de toenmalige marktleider PartyPoker.com, 60% in de eerste 24 uur nadat de wet was aangenomen. Andere pokerbedrijven bleven illegaal actief op de Amerikaanse markt en floreerden als nooit tevoren. Ze hadden wel een groot probleem: hoe moesten ze de miljarden dollars van de Amerikaanse pokerspelers verwerken. Een geniale zakenman uit Australië bood uitkomst.

Daniel Tzvetkoff, een jonge entrepreneur uit Queensland, wist manieren om de illegale transacties van de pokersites zo te regelen dat het nagenoeg onmogelijk werd om dit betalingsverkeer terug te herleiden naar deze bedrijven, schrijft Business Insider.

De man wordt omschreven als een ‘genie’ en ‘boy wonder’, hij startte zijn eerste bedrijf op zijn 13de en kende in korte tijd alle finesses van e-commerce. (…)

Lees verder Algemeen Dagblad.