Politie schiet bij achtervolging, verdachte ontsnapt zonder schoenen

De politie heeft in Rotterdam zondagavond waarschuwingsschoten gelost bij een achtervolging. Twee inzittenden van een auto wisten te voet te ontkomen. De auto waar de twee uit wegvluchtten is in beslag genomen voor nader onderzoek. Volgens de politie was één van hen mogelijk in bezit van een vuurwapen.

Mathenesserlaan

De twee gingen er vandoor toen hun auto aan de kant werd gezet, omdat ze door rood reden. Dat gebeurde op de kruising van de Mathenesserlaan en de Claes de Vrieslaan. Agenten gaven de bestuurder een stopteken. De man stopte even. Toen de agenten naast de auto stonden ging de bestuurder er weer vandoor. Na een korte achtervolging via de Nieuwe Binnenweg reed de auto de Saftlevenstraat op. Daar sprongen de twee uit de auto. De bijrijder rende direct weg.

Vuurwapen

Een agent dacht bij de bestuurder een vuurwapen te zien en vuurde een waarschuwingsschot af. In eerste instantie leek de man de aanwijzingen op te volgen, maar hij besloot alsnog een sprint te trekken om weg te komen bij de politie. Nog een waarschuwingsschot kon niet voorkomen dat hij er vandoor ging in de richting van de Breitnerstraat en het Erasmus MC. Tijdens zijn vlucht verloor hij zijn schoeisel, dus hij liep volgens de politie mogelijk op sokken of blote voeten.

Bij onderzoek in de buurt werd nog kleding gevonden, vermoedelijk afkomstig van de verdachten.