Politie: aanslag op Gjaltema geen vergissing (VIDEO)

De Amsterdamse recherche gaat er niet van uit dat de dodelijke aanslag op de 36-jarige Elco Gjaltema op 17 februari 2016 op de Oostelijke Handelskade in Amsterdam-Oost een vergissing was.  

Panama

De politie heeft aanwijzingen dat het slachtoffer actief was in het criminele circuit maar zegt nog niet te weten wat de aanleiding voor de moord is geweest. Dat maakt het programma Opsporing Verzocht dinsdagavond bekend. Gjaltema werd op een woensdagavond bij zijn auto beschoten, niet ver van de ingang van Club Panama, en overleed ter plekke.

Op een petfles met brandstof die achterbleef bij de brandend achtergelaten Audi A6 – op In de Pelmolen in Duivendrecht – is ‘een spoor’ veiliggesteld.

Audi

Twee mannen zijn er in een witte Audi A6 vandoor gegaan. Van die twee mannen is de bijrijder waarschijnlijk de schutter geweest. Opvallend aan de auto waren de witte Deense kentekenplaten die erop zaten. De auto bleek op 9 februari te zijn gehuurd op de Deense luchthaven Kopenhagen en vervolgens door iemand via Hamburg naar Nederland te zijn gereden.

Eerdere berichten:

‘Gjaltema betrokken bij mislukt drugstransport’

‘Slachtoffer moord A’dam geen zware crimineel’ (UPDATE)