Politie achtervolgt opnieuw Franse auto

De politie heeft donderdagnacht na een zoektocht met een helikopter twee mannen opgepakt in een voortuin in Roosendaal. De twee verdachten werden door de Belgische politie achtervolgd na forse verkeersovertredingen bij Brussel. Ze negeerden stoptekens en vluchtten richting Nederland.

Daarop schakelde de Belgische politie de Nederlandse collega’s en een helikopter in. Tijdens de achtervolging klapte een band van de witte BMW van de verdachten, waarna ze in Roosendaal hun auto achterlieten en te voet verder gingen.

De helikopter zocht daarop in de wijken Kroeven, Langdonk en de Dijken naar de twee. Ze werden uiteindelijk gevonden in een voortuin. Ze zijn opgepakt maar inmiddels weer vrijgelaten. Mogelijk gaat de justitie in België de twee vervoglen.

Vorige week zorgde een Franse auto voor veel opschudding in Brabant. Ook deze bestuurder maakte ernstige verkeersovertredingen, waarna hij de stoptekens van de politie negeerde. Later ramde hij door een wegversperring van de politie, die daarop op de auto schoot. De auto werd later flink beschadigd in Waspik teruggevonden. De bestuurder is niet gevonden. Mogelijk heeft hij iets uit de auto gegooid, twee andere autmobilisten werden opgepakt omdat zij wellicht naar voorwerpen langs de weg aan het zoeken waren.

Lees ook:

Verdachte achtervolging A27 weer vrij