Politie-actie tegen verborgen ruimtes in auto’s

Bij een controle van garages in Rotterdam-West heeft de politie vrijdag twee auto’s met verborgen ruimtes in beslag genomen. Het was een gerichte van meerdere overheidsorganisaties tegen garages die criminelen faciliteren door verborgen ruimtes in te bouwen. Er zijn vier Rotterdammers gearresteerd.

Bestelbus

Bij een autobedrijf aan de Noordschans stonden vier voertuigen. Twee personenauto’s waren van de eigenaar en zijn familie. De andere personenauto en een bestelbus waren van klanten. Deze twee laatste voertuigen werden van boven tot onder bekeken door specialisten van de politie en de Douane. Zij vonden lege verborgen ruimtes. De auto’s zijn op grond van de Douanewet in beslag genomen. De politie onderzoekt de achtergronden.

Frans kenteken

In een pand aan de Rosenveldtstraat waren drie mannen aanwezig en er stond een auto met een Frans kenteken. Nadat de twee medewerkers en een gast waren onderworpen aan een controle van hun documenten, ging één van de medewerkers er vandoor. Deze 32-jarige man uit Rotterdam werd na een korte achtervolging aangehouden in de Gijsingstraat. Hij bleek nog 54 dagen vast te moeten zitten. Bij zijn fouillering op het bureau troffen agenten drugs aan.

In de garage zagen agenten een vlindermes en een stiletto liggen. Dat was reden om op basis van de Wet wapens en munitie verder te zoeken. In een kast bleek een geldtelmachine te liggen en een, op het oog, echt vuurwapen. Dit bleek na onderzoek een balletjespistool op gasdruk te zijn, zonder CE keurmerk en dus verboden. Ook vonden ze twee tasers, drie knuppels en een mes. In vuilniszakken lagen materialen om drugs te vervaardigen. Alles is in beslag genomen.

11 zakjes

Na deze vondsten arresteerde de politie de 22-jarige medewerker en de 33-jarige gast. De medewerker had 11 zakjes met harddrugs op zak. Ook de eigenaar van de garage, een 38-jarige Rotterdammer, die tijdens de controle naar zijn pand was gekomen, kon meteen mee naar het politiebureau. Drie van hen zitten nog vast. De ‘gast’ is inmiddels op vrije voeten.

De politie controleert nu regelmatig (auto)bedrijven om te zien of zij de wet- en regelgeving naleven. Bij de actie van vrijdag waren ook de Belastingdienst, Openbaar Ministerie, Douane en Inspectie van SZW aanwezig.

Zie ook:

Politie haalt dure Mercedessen van straat