Politie: afspraak Houten om drugs

De politie weet niet met wie de op 23 december 2011 in Houten doodgeschoten Pieter Vos (47) en Jaap Zillig (53, foto) hun laatste afspraak hadden, maar vermoedelijk ging het om een partij drugs. Volgens informatie die het tv-programma Opsporing Verzocht naar buiten bracht hebben hun moordenaars 50 minuten op hen zitten wachten, op de parkeerplaats bij het Van der Valk-hotel in Houten. Om 19.50 vond de schietpartij plaats.

Er zijn opnames van de dubbele moord, maar die zouden te gruwelijk zijn om publiek te maken.

De twee verdachten hebben onderuitgezakt in een zwarte Volkswagen Passat zitten wachten. Deze Passat is in de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 mei 2010 gestolen in Utrecht bij een flat in de Rümkelaan in Tuindorp-Oost.

Beide slachtoffers komen uit het Noord-Brabantse Wijk en Aalburg. Jaap Zillig komt oorspronkelijk uit Werkendam maar hij stond officieel geregistreerd als geëmigreerd naar het buitenland. Jaap Zillig huurde een chaletje op de camping ’t Wertje, aan de Maasdijk in Wijk en Aalburg, van Pieter Vos (foto links).

de liquidatie vindt plaats als beide mannen naar de ingang van het hotel lopen. Ze worden van dichtbij neergeschoten en sterven ter plaatse.

Er zijn veel getuigen van de schietpartij maar de daders waren gemaskerd. Ze zijn mogelijk tussen 25-35 jaar oud met een normaal postuur. Ze hadden voornamelijk donkere kleren aan, maar één van hen droeg mogelijk een beige vest.

Na de liquidatie zijn de twee schutters gevlucht in de zwarte Volkswagen Passat richting Utrecht. Nog geen vijf minuten na de liquidatie, laten ze die auto achter in de Eendrachtlaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. ’s Nachts rond 01.45 uur komt er iemand terug bij de auto om die in brand te steken en de Passat brandt volledig uit.


Bekijk de video in andere formaten.

Zie ook:

Jaap Zillig was geen politieinformant 

‘Zillig was informant politie’ UPDATE 

Twee doden uit Wijk en Aalburg (UPDATE)

Opsporing Verzocht.