Politie Amsterdam pakt 1,3 miljoen euro cash

In Amsterdam heeft de politie 1,3 miljoen euro in een auto aangetroffen. Twee mannen en een vrouw, allen uit Albanië, zijn aangehouden in de zaak. De zaak komt voort uit een langer lopend onderzoek.

Verborgen ruimte

Volgens de politie was er al in juli en augustus rechercheonderzoek naar de zaak. Op 12 augustus hield de recherche op de Borneolaan in Amsterdam-Oost een 32-jarige man aan die in een Saab reed. Later bleek in die auto de ruim 1,3 miljoen euro te zijn verstopt.

In de Saab sloeg een speurhond aan, maar het geld was niet direct te vinden. Forensische Opsporing ontdekte dat door middel van een systeem een verborgen ruimte onder het reservewiel in de kofferbak was aangebracht.

Achterdeur

De drie verdachten brengt de politie in verband met de handel in harddrugs en witwassen. Bij doorzoekingen nam de politie ook 13 kilo cocaïne en een vuurwapen in beslag. De recherche doorzocht een woning aan het Albert Metzhof in Amsterdam waar de cocaïne en het vuurwapen bleken te liggen. Verder lagen daar een boksbeugel, twee messen en 40.000 euro in contanten. In deze woning werden een 36-jarige man en een 20-jarige vrouw aangehouden. De man trachtte tevergeefs via een achterdeur met de drugs weg te komen.

De voorlopige hechtenis van de vrouw is inmiddels geschorst, de man zit nog vast.