Politie arresteert 12 mensen in koffiehuis

De politie in Den Haag heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 03.00 een inval in een koffiehuis aan de Vaillantlaan gedaan omdat er een verdenking was van illegale gokpraktijken. Bij de inval zijn twaalf verdachten aangehouden, in de leeftijd van 24 tot 50 jaar.

Geen wapens

De mannen komen uit Den Haag, Rotterdam en België. De politie had informatie dat het koffiehuis na sluitingstijd open bleef en dat er illegaal gegokt werd. Een arrestatieteam deed de inval in het koffiehuis rond 3.00 uur, ruim na de sluitingstijd van het koffiehuis. De politie dacht dat er misschien wapens aanwezig waren. Maar die zijn niet aangetroffen.

Verhoor

Op het moment van de inval waren er twaalf personen aanwezig in het koffiehuis. Deze zijn allemaal aangehouden op verdenking van het deelnemen aan illegale gokpraktijken. De bezoekers werden één voor één uit het koffiehuis gehaald, gefouilleerd in afgevoerd naar het bureau voor verhoor. Op het bureau kregen de verdachten direct een transactie aangeboden van de officier van jusitie. De verdachten hadden aanzienlijke geld bedragen zij zich, dit is in beslag genomen.

Volgens de politie hangen illegale gokpraktijken vaak samen met witwassen.