Politie arresteert drietal om 120 kilo cocaïne

Op 14 november heeft de politie in Amsterdam twee mannen aangehouden nadat er bijna 120 kilo cocaïne bij hen was gevonden. Drie dagen later volgde een derde aanhouding. Dat heeft de politie dinsdag naar buiten gebracht. De rechter-commissaris heeft de drie inmiddels voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Grote tas

Maandagmiddag 14 november zagen agenten van de landelijke eenheid een auto rijden in Amsterdam. Op een gegeven moment zagen ze dat de auto stopte en een andere man met een grote tas instapte. Kort daarop verliet deze andere man de auto zonder de tas. De agenten besloten de bestuurder te controleren.

7 blokken

De tas werd in de auto aangetroffen en bevatte 7 blokken met vermoedelijk cocaïne. Bij een adres in de buurt dat te linken was aan de man die met de tas was ingestapt, werd huiszoeking gedaan en hier werden 111 blokken met cocaïne aangetroffen. Doorgaans weegt een blok geperste cocaïne één kilo.

De twee mannen in de auto zijn 33 en 38 jaar en komen uit Hillegom en Amsterdam. De derde verdachte is een 34-jarige vrouw uit Amsterdam.