Politie arresteert pillen-man

De politie in Rotterdam heeft vrijdag in Rotterdam een man aangehouden die wordt verdacht van handel in slaapmiddelen en andere zware medicijnen. Naast de 60-jarige Rotterdammer is ook een klant aangehouden. De man werd al enige tijd in de gaten gehouden, aldus de politie. Er was een tip binnengekomen dat hij wekelijks medicijnen leverde aan verschillende afnemers.

Tas

Het ging om zware medicatie, waaronder kalmeringsmiddelen als Oxazepam en Diazepam. Ook waren bij hem slaapmiddelen verkrijgbaar. Dit soort medicijnen is alleen op doktersrecept verkrijgbaar en verhandeling is strafbaar onder de Opiumwet. Dit soort middelen zijn met name populair bij zware gebruikers van drugs als cocaïne en speed (amfetamine). Agenten arresteerden de man toen hij op straat in Rotterdam-Zuid een flink gevulde tas medicijnen verkocht aan een 47-jarige plaatsgenoot. Tegen deze laatste wordt proces-verbaal opgemaakt.

14 soorten

Bij een doorzoeking aan zijn woning vonden agenten een grote hoeveelheid (en 14 verschillende soorten) medicijnen. Het ging in totaal om zo’n 115 verpakkingen. Deze medicijnen kwamen uit Nederland. Hoe de man hierover kon beschikken zoekt de politie uit in samenwerking met de Inspectie voor Gezondheidszorg.