Politie arresteert twee mannen bij ‘ontvoeringsbus’

De politie heeft woensdagavond twee mannen opgepakt die rondreden in wat volgens de politie een ‘ontvoeringsbus’ is.

Verdacht

De twee mannen werden aangehouden met een bestelbus, op het Spandersplein in Eindhoven. De bus zou volgens de politie ‘verdacht’ zijn geweest. Dit meldt Omroep Brabant. Hoe de politie de wagen precies op het spoor kwam, wilde een woordvoerder tegenover de zender niet zeggen.

Sloten

Van binnen leek de grote Mercedes Sprinter ingericht om mensen mee te ontvoeren. Op de schuif- en achterdeur van de bus waren zware sloten gemonteerd. Het laadruim was bedekt met doorschijnend plastic en in de hoek leek een koelbox te staan. Op de zijkanten waren nog afdrukken van stickers van pakketbezorger DPD te zien.

Kidnap

De politie heeft het vermoeden dat de bus eerder is gebruikt om iemand te kidnappen. Een woordvoerder wil tegenover Omroep Brabant ook niet kwijt waar en wanneer dat precies gebeurd zou zijn. Voor de politie was het reden de twee inzittenden van de bus aan te houden voor mogelijke betrokkenheid bij ontvoering.

De mannen droegen zwarte capuchon-truien. Volgens een agent op straat zou het gaan om ‘zware criminelen’. Het tweetal stond enige tijd geboeid naast hun wagen.