Politie arresteert verdachte van poging doodslag in Venlo (UPDATE)

Politie arresteert verdachte van poging doodslag in Venlo (UPDATE)

De politie heeft maandag een 36-jarige man uit Venlo aangehouden op verdenking van een poging tot doodslag in Venlo op 22 oktober. Vanmorgen bracht de politie beelden en een signalement van de verdachte naar buiten, in een zoektocht naar de man.

Rond 07.22 loopt een 59-jarige man uit Venlo over de Nieuwstraat. Hij valt en gaat op de weg zitten. Uit tegengestelde richting komt een andere man aanlopen die in eerste instantie langs het slachtoffer loopt maar daarna omkeert en terugloopt naar de man. Het slachtoffer zit op dat moment nog op de grond en wordt aangesproken door de verdachte. Hij maakt hierbij een beweging met zijn handen, waarbij het lijkt of hij het slachtoffer om iets vraagt.

Zwaargewond

Vervolgens trapt de verdachte de man vol in zijn gezicht. Het slachtoffer blijft daarna vijf minuten bewusteloos op de grond liggen. In het ziekenhuis blijkt dat zijn oogkassen, jukbeenderen, neus, bovenkaak en enkele tanden zijn gebroken.

Vanochtend deelde de politie beelden van de verdachte, maar die zijn inmiddels offline gehaald. De verdachte – een 36-jarige man uit Venlo – is inmiddels aangehouden, zo meldt de politie maandagmiddag.